Хелън-Мари Зибел

Background

НА КРАТКО

Хелън е глобален директор на отдел „Обществени инвестиции и благотворителност“ в АстраЗенека, една от водещите фармацевтични компании в света. Хелън ръководи глобално портфолио от 35 милиона долара за стратегически програми с нестопанска цел като програмата за “Здравословен начин на живот при младите хора“ и за много хуманитарни каузи. С над 20 годишен опит в областта на корпоративната социална отговорност (КСО) и благотворителност, Хелън създава печеливши партньорства, които разглеждат проблеми, засягащи хора в някои от най-уязвимите общности по света. През последните 10 години тя фокусира работата си върху превенцията на заболяванията при младите хора чрез образователни и информативни кампании, които учат младежите как да правят здравословен избор. Тя е чест лектор на много събития, който предизвиква аудиторията да се занимава със сложни социални проблеми и да стимулира значими промени.
През 2013 Хелън разработи курс по КСО в Университета Райърсън и преподава като част от училището за продължаващо образование на Реймънд Чанг.
Тя притежава бакалавърска степен с отличие от Университета на Британска Колумбия, сертификат от Училището по мениджмънт на Уолъс Е. Карол на Бостънския колеж, Йейлския университет и Университета в Мелбърн в областта на глобалното здравеопазване и участието на корпоративната общност. Хелън живее в Канада със съпруга си, двете си деца и куче.