Йоана Ленкова

Background

НА КРАТКО

Йоана Ленкова е Стратегист и Футурист, базирана е в Лондон и притежава 15+ годишен опит, работейки с компании като Дисни, АБ ИнБев и Сосиете Женерал, както и със стартъпи.
Йоана е основател на Futures Forward, консултантска компания в сферата на стратегическо планиране и форсайт, работеща с организации от частния и публичния сектор, помагайки им да построят устойчиви стратегии за бъдещето, както и да усвоят форсайт умения.
Преди това, Йоана заема ролята на Стратегист в The Walt Disney Company, в Англия, където също така ръководи и екипа от Футуристи на компанията.
Йоана завършва Saïd Business School, към университета в Оксфорд, специалност Стратегия и Иновации. Тя е лидер в областта на стратегията и стратегически форсайт и нейната работа се фокусира върху създаването на устойчиви бизнеси, които поставят бъдещето на хората и планетата в центъра на корпоративната си цел.
Йоана Ленкова е член на Асоциацията на Професионалните Футуристи и на Оксфорд Юниън. Тя притежава и професионална квалификационна степен в областта на форсайт.